Een inhoudstype maken

Met een inhoudstype kun je al je inhoud per sectie organiseren. Standaard zijn de secties "Blog" en "Pagina" geïnstalleerd op je shops.
Op je tpopsite kun je nieuwe secties maken en inhoud aan deze secties toewijzen.
U kunt bijvoorbeeld de sectie "Help" maken en er documentatieartikelen aan toewijzen.

1 - Hoe maak ik een inhoudstype?

Om een nieuw type inhoud toe te voegen, ga je naar Inhoud > Siteonderdelen en klik je op "Een onderdeel toevoegen ".

Pagina "Siteonderdelen

Vul op de sectie-aanmaakpagina de verplichte velden in en klik op opslaan om een nieuwe sectie aan te maken:

Een sectie toevoegen" pagina

Naam sectie.
Url van de sectie.
Uiterlijk van de sectie (afhankelijk van het thema dat je hebt geïnstalleerd, kunnen er verschillende sjablonen beschikbaar zijn).
De meta-beschrijving, meta-titel en beschrijving van je sectie.
De hoofdafbeelding van je sectie.
Wachtwoordbeveiliging. Als dit is ingeschakeld, hebben alleen gebruikers met het wachtwoord toegang tot je sectie.

Je nieuwe sectie is nu aangemaakt:

Help"-sectie gemaakt

Zodra je sectie is aangemaakt, kun je deze bewerken door erop te klikken en naar de sectie-instellingen te gaan:

Pagina bewerken voor "Help

Zoals je kunt zien, kun je een sectie definiëren als de startpagina van je site door het juiste vakje aan te vinken.

Zodra deze optie is geselecteerd, wordt dit gedeelte de eerste pagina die uw bezoekers zien wanneer ze uw site bezoeken. Zo kunt u de startpagina aanpassen aan uw behoeften en de belangrijkste elementen benadrukken zodra gebruikers aankomen.

2 - Artikelen toevoegen aan mijn inhoudstypen

Zodra je je inhoudstypes hebt toegevoegd, kun je naar het artikel van je keuze gaan en er een sectie aan toewijzen, zoals dit:

Een artikel bewerken" pagina

Je kunt ook een type inhoud aan meerdere artikelen tegelijk toewijzen door de gewenste artikelen aan te vinken en op "+ Site sectie" te klikken:

Demonstratie: Meerdere items aan een sectie toevoegen